Fenomenul traumei colective este încă puțin cunoscut și studiat de către știința modernă.

Cu toate acestea, atunci când ne uităm cu atenție în jurul nostru, observăm adesea tipare și simptome colective care stau în calea construirii de comunități și societăți în care să ne fie bine tuturor. Fenomene precum discriminarea, marginalizarea, patriarhatul, violența cu care ne manifestăm adesea unii față de alții, lipsa de compasiune și de incluziune – toate acestea sunt simptome ale traumei colective în care ne-am născut și în care trăim, fenomene atât de comune și de banale încât au devenit aerul pe care-l respirăm cu toții, un aer viciat, pe care zi de zi îl trecem cu vederea, spunându-ne că „așa e viața”.

Un mesaj de speranță vine dinspre toți aceia care creează și oferă spații de procesare și vindecare a unor astfel de fenomene.
Acesta este contextul în care vă invit să luați în considerare participarea la unul dintre laboratoarele internaționale organizate de Thomas Hübl și Pocket Project având ca scop procesarea și vindecarea acestor fenomene de traumă colectivă.

Printre cele 32 de laboratoare oferite poate veți găsi unul cu care rezonați. Există o mare varietate de teme, precum explorarea singurătății, a așteptărilor societății față de femei, trauma colectivă legată de munca și vocația personală, de valorile din organizații, trauma colectivă din sistemul educațional, din mediile ce deservesc sănătatea publică etc.

În mod particular vă invit la laboratorul privind trauma colectivă din sistemul educațional, unde am bucuria să fiu unul dintre facilitatori. Ar fi pentru mine o onoare și o mare bucurie să avem și români printre participanți.

Laboratoarele se vor întinde pe tot parcursul anului 2024, cu întâlniri lunare. Participarea este gratuită, cerându-se angajament și seriozitate, precum și o bună cunoaștere a limbi engleze. Numărul de locuri este limitat.

Vă așteptăm cu drag și căldură! Mă puteți contacta în privat dacă doriți mai multe informații și lămuriri.

Leave a Reply